![]() |
Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Ιατρείο Χρόνιων Νοσημάτων και Μεταβολικών Διαταραχών
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita’ degli Studi di Napoli, Federico II
Μετεκπαιδευθείς στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (GIMSS)
President of The European Institutes of Metabolomic & Nutritional Medicine
Υπάρχουν 14 φρούτα και λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας που
εμφανίζουν επικίνδυνα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων τοξικά για το νευρικό
σύστημα. Αυτά είναι:
1. Μήλο
2. Σέλερυ
3. Ντοματίνια cherry
4. Αγγούρια
5. Σταφύλια
6. Καυτερές πιπεριές
7. Νεκταρίνια
8. Ροδάκινα
9. Σπανάκι
10. Πατάτες
11. Φράουλες
12. Λαχανίδες
13. Κολοκυθάκι
14. Κόκκινες γλυκιές πιπεριές
Αντιθέτως υπάρχουν και ορισμένα τα οποία δεν εμφανίζουν αυξημένα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων και είναι πιο ασφαλή. Αυτά είναι:
1. Λάχανο
2. Σπαράγγια
3. Αβοκάντο
4. Πεπόνι
5. Γλυκό καλαμπόκι
6. Μελιτζάνα
7. Γκρέιπφουτ
8. Ακτινίδιο
9. Μάνγκο
10. Μανιτάρια
11. Κρεμμύδια
12. Παπάγια
13. Ανανάς
14. Αρακάς
15. Γλυκοπατάτα
Τα παραπάνω δεδομένα είναι σύμφωνα με τον Οδηγό Καταναλωτή για τα Φυτοφάρμακα που δημοσιεύεται από την Ομάδα Περιβαλλοντικής Εργασίας (Environmental Working Group).
http://enallaktikidrasi.com