ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  ΔΡΑΜΑΣ
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Σαν Σήμερα 8 Ιουλίου




Σαν Σήμερα 8 Ιουλίου



Σαν Σήμερα 8 Ιουλίου....



1922: Παραιτείται η Κυβέρνηση της Πόλης, επειδή ο Σουλτάνος διαφωνεί με την πολιτική της Άγκυρας.

1941: Η Γερμανία και η Ιταλία ανακοινώνουν σχέδια για το χωρισμό της Γιουγκοσλαβίας και την “ανεξαρτητοποίηση” της Κροατίας.

1944: Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, οι συμμαχικές ναυτικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το νησί Γκουάμ στον Ειρηνικό, που είναι υπό την κατοχή των Ιαπώνων.

1950: Ο ΜακΆρθουρ ορίζεται γενικός στρατιωτικός διοικητής των στρατευμάτων των χωρών-μελών του ΟΗΕ, που στάλθηκαν στον πόλεμο της Κορέας.

1960: Ο σοβιετικός ηγέτης Χρουστσόφ απειλεί τις ΗΠΑ με επίθεση πυραύλων αν αυτές επιτίθονταν στην Κούβα, ενώ προσφέρει 700.000 λίβρες ζάχαρη για να αντισταθμίσει τις αμερικανικές περικοπές.

1965: Ξεκινά η ρήξη του πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου με τα ανάκτορα και αποτελεί την αρχή της ανώμαλης κοινοβουλευτικής περιόδου, που ονομάστηκε «Αποστασία» και οδήγησε στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών

1969: Θεμελιώνεται το Ωδείο Αθηνών

1975: Για πρώτη φορά επισκέπτεται επίσημα την Δυτική Γερμανία ένας Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο Γιτζάκ Ράμπιν.

1982: Αεροσκάφος της Pan Am συντρίβεται στη Νέα Ορλεάνη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 149 άτομα.

1991: Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι εξαφανίζονται στο Περού, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ στρατού και αριστερών ανταρτών, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

1992: Στην Αυστρία, την παραίτησή του υποβάλλει ο Πρόεδρος Κουρτ Βαλντχάιμ, η θητεία του οποίου αμαυρώθηκε από καταγγελίες για συνεργασία με τους Ναζί. Τη θέση του παίρνει ο Τόμας Κλέστιλ.

1993: Σε Δημοκρατία ανακηρύσσεται η ναυτική περιοχή του Βλαδιβοστόκ, στην ανατολική Ρωσία. Η απόφαση λαμβάνεται από το τοπικό Κοινοβούλιο και έχει ως στόχο τη μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία από τη Μόσχα.

1996: Στην Κύπρο, ακόμα και στα κατεχόμενα, όλα τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν τη δολοφονία του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί.

2007: Η Boeing παρουσιάζει σε μια εντυπωσιακή τελετή το νέο της μοντέλο, «787»



www.tragiko.net