ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  ΔΡΑΜΑΣ
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Συναντήσεις και επαφές για την υλοποίηση των αποφάσεων του Σ.Ο.του νομού Δράμας




KARASMANHS 2

Σε υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης του Συντονιστικού Οργάνου του Νομού Δράμας για την ανάληψη πρωτοβουλιών επίλυσης των προβλημάτων του Νομού, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης και αντιπροσωπεία των νέων αιρετών δημοτικών και περιφερειακών αρχών του Νομού μας, αποτελούμενη από....
τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη και τους Δημάρχους Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, Δοξάτου κ. Δημήτρη Δαλακάκη και Κ. Νευροκοπίου κ. Βασίλη Γιαννόπουλο πραγματοποίησε στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2014 σειρά συναντήσεων σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο για την ανάδειξη και προώθηση των προβλημάτων του Νομού. Ειδικότερα, στις 24/9/2014 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά. Κατά την συνάντηση αυτή, ετέθησαν τα χρόνια ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους και τον Νομό της Δράμας, αναπτυξιακής κυρίως φύσεως, ενώ παραδόθηκε και σχετικό υπόμνημα εκ μέρους της αντιπροσωπείας με τα αιτήματα και τις αναγκαίες δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν εκ μέρους της Πολιτείας. Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή για την άμεση εξέτασή τους σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, δεσμευόμενος για την ικανοποίησή τους με προεξέχον αυτό της επίσπευσης υλοποίησης των Καθέτων Αξόνων της Εγνατίας Οδού. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη, με τον οποίο και συζητήθηκαν όλα τα επιμέρους ζητήματα προς υλοποίηση των εντολών του κ. Πρωθυπουργού.
Ακολούθησαν διαδοχικές επαφές σε υπουργικό επίπεδο, αρχής γενομένης με τον Υφυπουργό των Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη, στον οποίο και ετέθη, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της επαπειλούμενης μετάπτωσης και υποβάθμισης του Τελωνείου Δράμας. Ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε και για την παραμονή του Τελωνείου στην Δράμα και για την υλικοτεχνική του αναβάθμιση. Ειδικότερα, υπήρξε ρητή δέσμευση για ενίσχυσή του σε προσωπικό (αύξηση των υπηρετούντων υπαλλήλων από 10 σε 18), ενώ εξήγγειλε και την δημιουργία νέου Τμήματος Ελέγχου ΕΦΚ. Ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη, με τον οποίο συζητήθηκαν τα προβλήματα των αγροτών του Νομού μας. Πιο συγκεκριμένα, αποσπάστηκαν δεσμεύσεις εκ μέρους του κ. Υπουργού για το ζήτημα της υλοποίησης των αναγκαίων αναπτυξιακών έργων και αγροτικών υποδομών (αναδασμοί, φράγματα), της επίλυσης των προβλημάτων των πατατοκαλλιεργητών με την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την άρση των περιορισμών που έχουν τεθεί στο υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο σε ό,τι αφορά τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, της αλλαγής του τρόπου προσδιορισμού και διάθεσης των βοσκότοπων, όπως και επί σειράς άλλων ζητημάτων που απασχολούν τον Νομό. Ο κ. Υπουργός σε ό,τι αφορά στους κτηνοτρόφους του Νομού και την καταβολή των επιδοτήσεων που εκκρεμούν, ενημέρωσε ότι κατά το πρώτο και τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα καταβληθούν η 3η δόση και 4η δόση αντίστοιχα, ενώ αναμένεται να γίνει η τελική εκκαθάριση περί τα τέλη Νοεμβρίου. Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη συζητήθηκε το θέμα του αγωγού ΤΑΠ και των αντισταθμιστικών ωφελειών που πρέπει να δοθούν στην τοπική κοινωνία. Παραδόθηκε μάλιστα ως προς τούτο υπόμνημα εκ μέρους του Δημάρχου Δοξάτου και κατέστη σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι θα πρέπει να υπάρξει διασφάλιση των αγροτών της περιοχής και των συμφερόντων των κατοίκων, διαφορετικά θα υπάρξει σοβαρό ζήτημα ως προς την διέλευση του αγωγού από την περιοχή.
Κατά την δεύτερη ημέρα των συναντήσεων, στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο τέθηκαν θεσμικά ζητήματα λειτουργίας των ΟΤΑ, ενώ ο κ. Υπουργός σε ό,τι αφορά στο φλέγον ζήτημα των ρυθμίσεων των οφειλετών προς τους Δήμους, το οποίο έθεσε μετ’ επιτάσεως ο Δήμαρχος Δράμας, αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε άμεσο χρόνο σε νομοθετική ρύθμιση αρχικώς για παράταση της προθεσμίας ρυθμίσεως των χρεών που έληξε στις 14/8/2014, ενώ ήταν θετικός σε προτάσεις για συνολική επίλυση του όλου προβλήματος της ρυθμίσεως των οφειλών στο εγγύς μέλλον. Ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Με τον τελευταίο συζητήθηκαν τα αναγκαία αναπτυξιακά έργα που πρέπει να προωθηθούν άμεσα στο Νομό, με προεξέχον αυτό των Καθέτων Αξόνων της Εγνατίας Οδού, για το οποίο άλλωστε υπήρξε ρητή δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, όπως είχε προκύψει και σε προηγούμενες συναντήσεις με τον κ. Κυριαζίδη, ενημέρωσε για την άμεση προώθηση του έργου, το οποίο μάλιστα εντάσσεται στα μεγάλα εθνικά έργα (το μοναδικό περιφερειακό έργο), ζητώντας την στενή συνεργασία με την Περιφέρεια, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό άμεσα. Τέλος, το πλαίσιο των συναντήσεων και επαφών ολοκληρώθηκε με την συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Γιώργο Στύλιο, με τον οποίο συζητήθηκαν εκπαιδευτικής φύσεως θέματα, όπως αυτό της εύρυθμης λειτουργίας των Τμημάτων Δασοπονίας, Οινολογίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου και της ενίσχυσης αυτών σε εκπαιδευτικό προσωπικό με την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού (ωρομισθίων).




ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



KARASMANHS 1





dramini.gr/