ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  ΔΡΑΜΑΣ
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Huffington Post: Τα μαθήματα υγείας και μακροζωίας που δίνουν οι Έλληνες...

Η μεσογειακή διατροφή, οι φίλοι, η οικογένεια, ο ήλιος και η εξωστρέφεια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που εκτίμησε η Huffington Post στους Έλληνες και τους αφιερώνει ένα άρθρο, στο οποίο περιγράφεται η κουλτούρα και οι συνήθειές μας...


1. Ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή

Ελαιόλαδο, λαχανικά, ψάρια, τρόφιμα ολικής άλεσης και κόκκινο κρασί. Η μεσογειακή διατροφή είναι γνωστή για τη θρεπτικότητά της και τα οφέλη της στην υγεία.

2. Κοιμούνται το μεσημέρι....



Ένας ύπνος ή ακόμη και η μεσημεριανή ξεκούραση για να πάρουμε δυνάμεις, κάνει καλό σε μυαλό και σώμα. «Ο μεσημεριανός ύπνος είναι αντίδραση και προσαρμογή στο ζεστό κλίμα», δηλώνει ο Δημήτρης Τριχόπουλος, ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. «Ο μεσημεριανός ύπνος είναι μια απολαυστική συνήθεια. Κατά κάποιον τρόπο, κάνει τη μέρα να μοιάζει μεγαλύτερη σε διάρκεια».

3. Έχουν εποικοδομητικές απορίες

Η ελληνική φιλοσοφία είναι η πιο γνωστή στον κόσμο, και αυτή που επηρέασε τον πολιτισμό και τις ηθικές αξίες πολλών άλλων λαών.

4. Δίνουν μεγάλη σημασία στη φιλοξενία και τη γενναιοδωρία

Η παράδοση θέλει τη θερμή υποδοχή των ταξιδιωτών, στους οποίους οι ντόπιοι προσέφεραν γεύμα και φαγητό. Φιλοξενία σημαίνει «αγάπη για τον ξένο» και οι Έλληνες το έχουν μέσα τους.

5. Έχουν ανακαλύψει το μυστικό της μακροζωίας

Στην Ικαρία ζει ένας από τους πιο υγιείς πληθυσμούς του κόσμου. Οι άνδρες της Ικαρίας έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες από τους Αμερικανούς να ζήσουν ως τα 90 τους χρόνια, και μάλιστα με καλύτερη υγεία. Ταυτόχρονα παρουσιάζουν πολύ χαμηλούς δείκτες κατάθλιψης και άνοιας. Το μυστικό τους – το καλό φαγητό, η ξεκούραση, οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί και ο καλός ύπνος.

6. Αφιερώνουν χρόνο στις δραστηριότητες που αγαπούν

Οι Έλληνες φημίζονται για τον αργό ρυθμό της καθημερινότητάς τους. Απολαμβάνουν καλύτερα τη μέρα τους!

7. Λένε ιστορίες

Η παράδοση της ελληνικής μυθολογίας και τα παραμύθια διδάσκουν στα παιδιά τη σοφία και τις ηθικές αξίες.

8. Περνούν χρόνο στον καθαρό αέρα

Ο ήλιος, οι παραλίες και η φύση είναι αρκετά για να οδηγήσουν τους Έλληνες έξω από τα σπίτια τους.

9. Μαζεύονται για να απολαύσουν το καλό φαγητό

Οι Έλληνες αγαπούν το καλό φαγητό και αγαπούν τις συγκεντρώσεις φίλων και συγγενών.

10. Ξέρουν πού βρίσκεται η ευτυχία

Οι Στωικοί πίστευαν ότι το άγχος και η δυστυχία δεν είναι αποτέλεσμα των εξωτερικών γεγονότων, αλλά μάλλον προϊόν εσωτερικής μας απόφασης, και επομένως η ευτυχία μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα μας.

e-radio.gr  


ksipnistere.blogspot.com