ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  ΔΡΑΜΑΣ
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ο γαστρονομικός οδηγός της Ευρώπης



DC2DD2475EF8E496FB897310DC98B033.jpg

  Από μια κλασική καφετέρια στο Παρίσι στα καλύτερα βρετανικά στέκια στο Λονδίνο, ο παρακάτω γαστρονομικός οδηγός της Ευρώπης σάς αποκαλύπτει πού μπορείτε να δοκιμάσετε τις καλύτερες λιχουδιές στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις.
Για, παράδειγμαστο Άμστερνταμ θα φάτε τις καλύτερες κρέπες στην ολλανδική εκδοχή τους, που ακούν στο όνομα pannenkoeken και είναι μεγαλύτερες και πιο λεπτές από τις κλασικές κρέπες.
Στη Βαρκελώνη τα huevos estrellados (αυγά με πατάτες) που σερβίρει το Bar Velódromo προσελκύουν πελάτες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Δείτε παρακάτω τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να φάτε σαν…
ντόπιοι, ανάλογα με τον προορισμό σας, σύμφωνα με έναν οδηγό που δημιούργησε το Travel + Leisure.

Orlando di Castello, Βιέννη

loca1.jpg

Στο Orlando di Castello θα δοκιμάσετε τα καλύτερα αυγά ποσέ που έχετε φάει ποτέ, σερβιρισμένα επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με καρύδια και βιεννέζικα Melanges (εσπρέσο με γάλα).

Gelateria Millennium, Ρώμη
loca2.jpg

Το καλύτερο παγωτό στη Ρώμη θα το βρείτε έξω από το Βατικανό, όπου ένα ανδρόγυνο δοκιμάζει συνεχώς νέες γεύσεις για να κρατά το ενδιαφέρον των πελατών του αναλλοίωτο.
Lauras Bakery, Κοπεγχάγη
loca3.jpg

Σε μια χώρα όπου το πρωινό δε νοείται χωρίς γλυκό, το κατάστημα Lauras Bakery ξεχωρίζει για την τεράστια ποικιλία από κέικ. Δοκιμάστε kanelsnegle (ρολά κανέλας) και hindbærsnitters. Θα το βρείτε στην αγορά Torvehallerne.


Spit & Roast, Λονδίνο
loca4.jpg

Δύο νεαροί σεφ μετέτρεψαν το 2006 ένα βαν σε μια μεταφερόμενη ψησταριά που ακούει στο όνομα Spit & Roast και είναι μία από τις πιο φημισμένες στο ανατολικό Λονδίνο. Οι νοστιμιές που φτιάχνουν με κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής αποτελούν πλέον ιστορία για τη βρετανική πρωτεύουσα.


Le Coq Rico, Παρίσι
loca5.jpg

Κοτόπουλα και κυνήγια μαγειρεύονται εξαιρετικά στο Le Coq Rico στη διάσημη boho περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας Abbesses quarter.


Bar del Fico, Ρώμη
loca6.jpg

Στο μοντέρνο αυτό εστιατόριο, που θα βρείτε στο διαμέρισμα Parione στην ιταλική πρωτεύουσα, Ρωμαίοι σας σερβίρουν salumi, mini-pizzas και φανταστικά κοκτέιλ.


Borkonyha Wine Kitchen, Βουδαπέστη

loca7.jpg

Ένα μοδάτο μπιστρό αφιερωμένο στα κρασιά της Ουγγαρίας, συνοδεία σοταρισμένης πάπιας και πέστροφας γλυκού νερού με άνηθο.


Osteria Bancogiro, Βενετία
loca8.jpg

Ζητήστε να καθίσετε σε κάποιο από τα τραπέζια που βλέπουν στο Μεγάλο Κανάλι και απολαύστε νιόκι με χτένια και πορτσίνι.


Angelina, Παρίσι

loca9.jpg

Φάτε ένα καλό πρωινό, παραλείψτε το γεύμα και κρατήστε όλη σας την όρεξη για το τεϊοποτείο του 1903 Angelina στην Πόλη του Φωτός, πάλαι ποτέ στέκι της Coco Chanel.


Pancake Bakery, Άμστερνταμ
loca91.jpg

Δοκιμάστε τις φημισμένες ολλανδικές κρέπες pannenkoeken με μπέικον, τυρί ή με μήλα.


Bar Velodromo, Βαρκελώνη
loca92.jpg

Το Bar Velodromo είναι γεμάτο τόσο τις πρωινές ώρες, όσο και μέχρι αργά τη νύχτα. Τα ξακουστά αυγά του επάνω σε πατάτες huevos estrellados δεν τρώγονται μόνο για πρωινό, αλλά είναι ιδανικά για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.



Van Kahvalti Evi, Κωνσταντινούπολη
loca93.jpg

Στη συνοικία Cihangir της Κωνσταντινούπολης θα φάτε το καλύτερο πρωινό. Κουλούρια, πηχτή κρέμα kaymak, λουκάνινο soujuk και αλμυρά τυριά με βότανα.



Il Pirata, Praiano, Ιταλία
loca94.jpg

Ο Antonio Sersale, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Le Sirenuse στο Ποζιτάνι, ορκίζεται ότι δε θα φάτε πουθενά αλλού στον κόσμο καλύτερα λινγκουίνι με αχινό από αυτήν την ειδυλλιακή ακτή του Αμάλφι.



Clove Club, Λονδίνο
loca95.jpg

Το Clove Club βρίσκεται μέσα στο δημαρχείο του Shoreditch. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τους μεζέδες του, όπως αυγά γλάρου με βότανο lovage.





http://arouraios.gr