ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  ΔΡΑΜΑΣ
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ένας στους 10 καπνιστές αμφισβητεί τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος

Μπορεί να έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε που αποδείχθηκε ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο αλλά ένας στους δέκα καπνιστές... στην Αυστραλία εξακολουθεί να αμφισβητεί τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Στην Αυστραλία λόγω των αυστηρότατων μέτρων που έχουν επιβληθεί, αλλά και της υψηλής φορολόγησης (ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει κοντά 20 δολάρια η 17.5 ευρώ) το κάπνισμα έχει περιοριστεί σημαντικά. Ποσοστό κάτω του 20% των Αυστραλών καπνίζουν πλέον. Πριν 50 χρόνια, πάνω από το 50% των ενηλίκων κάπνιζαν.

Εντούτοις, σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Αντικαρκινικό Συμβούλιο ένας στους δέκα καπνιστές εξακολουθεί να αμφισβητεί τα επιστημονικά στοιχεία και πιστεύει πως το κάπνισμα δεν βλάπτει την υγεία.

Παρά την μείωση των καπνιστών το τσιγάρο εξακολουθεί να σκοτώνει 15.000 Αυστραλούς ετησίως, θάνατοι που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Το κάπνισμα, σύμφωνα με το Αντικαρκινικό Συμβούλιο Αυστραλίας, συνδέεται με περισσότερες ασθένειες σε σύγκριση με το παρελθόν: φυματίωση, διαβήτης, έκτοπη κύηση, στυτική δυσλειτουργία και ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μερικές από αυτές, εκτός του καρκίνου.


e-go.gr

tro-ma-ktiko.blogspot.com