ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  ΔΡΑΜΑΣ
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της αλλαγής χώρου Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας


Τον τελευταίο καιρό κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα, για σκέψεις ή προτάσεις, αλλαγής του Χώρου Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους...

ΙΙ Ολυμπιακούς Αγώνες νέων του 2014 στην πόλη Nanjing της Κίνας.

Φυσικά, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναιρεί με τον πιο κραυγαλέο τρόπο την ιερότητα και μοναδικότητα του συμβολισμού της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στη γενέτειρα του Ολυμπισμού . Κάθε διοργάνωση , η οποία με πρόσχημα το κόστος , δεν έχει ως αφετηρία την Αρχαία Ολυμπία, πολύ απλά δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «ολυμπιακή», καθώς αυτόματα απογυμνώνεται, διαχωρίζεται και απεκδύεται την αίγλη που φέρει αυτός ο παγκόσμιος θεσμός .

Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί όχι μόνο το σημείο αναφοράς των αγώνων από την αρχαιότητα, αλλά την έκφραση πανανθρώπινων αξιών και ιδεωδών , όπως αυτά της συναδέλφωσης των λαών και της ευγενούς αθλητικής άμιλλας. Οτιδήποτε άλλο, αποτελεί απλώς μία αθλητική διοργάνωση, κανένα στοιχείο της οποίας δεν τη διαχωρίζει από τις πολλές όμοιες που γίνονται ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θεωρεί αδιαπραγμάτευτη οποιαδήποτε αλλαγή του τόπου Αφής της Ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Θα αντιταχθούμε καθολικά και με όλες μας τις δυνάμεις σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει με σκοπό την εμπορευματοποίηση του θεσμού και την υποβάθμισή του .

Δεν θα ανεχθούμε την υπονόμευση του θεσμού και την απαξίωση του χώρου ο οποίος φώτισε διαχρονικά με τον πιο λαμπρό τρόπο το παγκόσμιο πνεύμα .

Κατόπιν των παραπάνω,

- Απορρίπτουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μια τέτοια προοπτική , υπερασπιζόμενοι την ιερότητα και μοναδικότητα του θεσμού και του χώρου.

-Θα φέρουμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος για την ενημέρωση των Περιφερειακών Συμβούλων και τη λήψη απόφασης για περαιτέρω ενέργειες.

-Σε περίπτωση που κάποιοι επιμείνουν σε αυτές τις μεθοδεύσεις, θα αναλάβουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προς την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή , αλλά και στους αρμόδιους φορείς και θεσμούς σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο.»

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΧΑΡ. ΚΑΦΥΡΑΣ 




www.tro-ma-ktiko.blogspot.com