ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  ΔΡΑΜΑΣ
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα μισθωτήρια γεωργικής γης


Την υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής των μισθωτηρίων γεωργικής γης έχουν οι ιδιοκτήτες των χωραφιών και όχι οι αγρότες που τα νοικιάζουν, επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του. Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής υφίσταται μόνο για τα μισθωτήρια που δεν είχαν υποβληθεί στις Δ.Ο.Υ. μέχρι τις 31-12-2013 με το χειρόγραφο σύστημα...
καθώς και για τα νέα μισθωτήρια που συνάπτονται από την 1η-1-2014 και μετά.
Αναλυτικά, όσον αφορά τις υποχρεώσεις των αγροτών για υποβολές μισθωτηρίων και για την αποφυγή τυχόν παρερμηνειών, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής:
• Η υποχρέωση δήλωσης της μίσθωσης βαρύνει τον εκμισθωτή και όχι τον εκμεταλλευτή του χωραφιού (αγρότη).
• Όσα μισθωτήρια δεν είχαν υποβληθεί με το χειρόγραφο σύστημα (μέχρι 31/12/2013) μπορούν να υποβληθούν μέχρι 28/2/2014 χωρίς πρόστιμα.
• Αν ένα μισθωτήριο είναι στη μέση της διάρκειάς του, δεν πρέπει να υποβληθεί ξανά, παρά μόνο στην ανανέωση. Αν, φυσικά, υπήρχε υποχρέωση υποβολής και δεν δηλώθηκε αρχικά, μπορεί να υποβληθεί μέχρι 28/2 χωρίς πρόστιμα.
• Οι εκμισθωτές έχουν ένα μήνα από τη σύναψη της μίσθωσης για να την υποβάλλουν ηλεκτρονικά.
• Για τις μισθώσεις μέχρι 100 ευρώ δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής στο ηλεκτρονικό σύστημα, όπως δηλαδή ίσχυε και με το προηγούμενο σύστημα.

• Για τις προφορικές συμφωνίες μισθώσεων υπάρχει υποχρέωση υποβολής, όπως ακριβώς και για τις έγγραφες.


http://zeronews.gr/