ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  ΔΡΑΜΑΣ
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο απ’ όλους ζητάει άμεσα το Taxis Net





Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν στο σύστημα ΤΑΧΙSNET τα στοιχεία για τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν ή...
να επικαιροποίησουν στοιχεία διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν ήδη δηλώσει κατά την εγγραφή τους στο σύστημα ΤΑΧΙSNET.
Διεύθυνση e-mail οφείλει πλέον να έχει δηλώσει στο ΤΑΧΙSNET κάθε φορολογούμενος προκειμένου να λαμβάνει ηλεκτρονικά όλες τις φορολογικές ειδοποιήσεις που θα του κοινοποιεί η Εφορία! Με τη συμπλήρωση 10 ημερών από τη στιγμή της ηλεκτρονικής αποστολής μιας οποιασδήποτε φορολογικής ειδοποίησης στο e-mail του, ο φορολογούμενος θεωρείται πλέον ότι έχει παραλάβει την ειδοποίηση!
Με απόφαση που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης ορίζεται, ειδικότερα, η νέα διαδικασία ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων εγγράφων στους φορολογούμενους. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην απόφαση:
- Όλοι ανεξαιρέτως οι φορολογούμενοι πρέπει να αποκτήσουν (εφόσον δεν διαθέτουν) λογαριασμό στο σύστημα ΤΑΧΙSNET, αποκτώντας τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης
- Εντός 30 ημερών όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail), μέσω των λογαριασμών τους στο taxisnet. Σε αυτήν την διεύθυνση θα κοινοποιούνται όλα τα έγγραφα της εφορίας, όπως για παράδειγμα οι ειδοποιήσεις πληρωμών για ληξιπρόθεσμα και μη χρέη. Οι φορολογούμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επικαλεστούν μη λήψη κάποιας ειδοποίησης λόγω μη επικαιροποίησης της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.
- Δέκα ημέρες μετά την ηλεκτρονική κοινοποποίηση ενός εγγράφου αυτό θεωρείται ότι έχει παραληφθεί και μάλιστα φορτώνεται στο σύστημα με αποδεικτική κοινοποίηση που φέρει μοναδικό αριθμό.
- Στην ηλεκτρονική ειδοποίηση που αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του φορολογουμένου αναφέρεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του φορολογουμένου, το όνομα του και το είδος της πράξης, απόφασης ή ειδοποίησης.
Με δεδομένα όσα προβλέπει η εγκύκλιος οι φορολογούμενοι θα λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις της εφορίας στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, ενώ θα “φορτώνονται” και στους λογαριασμούς τους στο ΤΑΧΙSNET.



Γιώργος Παλαιτσάκης


http://zeronews.gr