ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  ΔΡΑΜΑΣ
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Σαν Σήμερα 18 Απριλίου


Σαν Σήμερα 18 Απριλίου....

Στις 18 Απριλίου του 1906 σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταστρέφει την πόλη του Σαν Φρανσίσκο.
1025 - Ο Βολέσλαος Α’ ο Ανδρείος γίνεται ο πρώτος βασιλιάς της Πολωνίας.
1506 – Ξεκινά η ανέγερση της νέας Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.
1518 – Η Μπόνα Σφόρτσα στέφεται βασίλισσα της Πολωνίας.
1521 - Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον της Δίαιτας της Βορμς, ο Μαρτίνος Λούθηρος αρνείται να αποκηρύξει τις διδασκαλίες του, παρά τον κίνδυνο του αφορισμού.
1738 - Ιδρύεται η Βασιλική Ακαδημία της Ιστορίας στη Μαδρίτη.
1831 - Εγκαινιάζεται το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.
1857 - Εκδίδεται το "Βιβλίο των Πνευμάτων" του Αλλάν Καρντέκ, σηματοδοτώντας τη γέννηση του Πνευματισμού στη Γαλλία.
1880 - Ένας σίφωνας F4 χτυπά το Μάρσφιλντ στο Μιζούρι, σκοτώνοντας 99 ανθρώπους και τραυματίζοντας 100.
1941 – Β' Π.Π., 12η ημέρα αντίστασης της Ελλάδας στη γερμανική εισβολή. Ημέρα Μεγάλη Παρασκευή του 1941. Αρχίζει η υποχώρηση - εκκένωση της ηπειρωτικής χώρας από τον αγγλικό συμμαχικό αποικιακό στρατό. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξανδρος Κορυζής αυτοκτονεί με όπλο στο γραφείο της οικίας του. Το Α/Τ Λέων χάνει την πρύμνη του από έκρηξη βομβών βάθους που σημειώθηκε μετά από σύγκρουση με πλοίο νηοπομπής που συνόδευε, στη περιοχή Φαλκονέρας.
1946 – Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.
1954 – Ο Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ καταλαμβάνει την εξουσία στην Αίγυπτο
1980 – Ιδρύεται η Δημοκρατία της Ζιμπάμπουε.
1994: Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» εισάγεται επειγόντως με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος ο Γιώργος Γεννηματάς.
1995: Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά αποφυλακίζεται ο Αθανάσιος Νάσιουτζικ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 15ετή κάθειρξη για το φόνο του συγγραφέα Θανάση Διαμαντόπουλου και αφού είχε ήδη εκτίσει τα 2/5 της ποινής του.
1996: Δεκαοκτώ Έλληνες τουρίστες πέφτουν νεκροί και άλλοι δεκαέξι τραυματίζονται σε τρομοκρατική επίθεση φανατικών ισλαμιστών έξω από το ξενοδοχείο «Europa» στο Κάιρο. Την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Γκαμά αλ Ισλαμίγια» που έχει ως στόχο ισραηλινούς τουρίστες.
2004: Θλιβερά επεισόδια εκτυλίσσονται πριν το ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μεταξύ του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχε πάρει η αστυνομία. Δεκάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού που πήγαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο και συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση καπνογόνων και δακρυγόνων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν εννέα αστυνομικοί και δύο οπαδοί του Παναθηναϊκού. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2.
2007: Στη Βαγδάτη σειρά βομβιστικών ενεργεία σκοτώνουν 198 άτομα.

2011: Σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό ατύχημα ο 25χρονος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης από την Νιγηρία, Ολουμπάγιο Αντεφέμι.



www.tragiko.net