ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  ΔΡΑΜΑΣ
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Σαν Σήμερα 30 Απριλίου




Σαν Σήμερα 30 Απριλίου.....


1789: Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον ορκίζεται 1ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.
1803: Οι ΗΠΑ αγοράζουν από την Γαλλία την περιοχή της Νέας Ορλεάνης έναντι του υψηλού αντιτίμου των 15 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το 1812, την ίδια ημέρα, την ανακηρύσσουν ως την 18η Πολιτεία με το όνομα Λουϊζιάνα.
1900: Η Χαβάη εντάσσεται στις ΗΠΑ με κυβερνήτη τον Σάνφορντ Ντόιλ.
1948: Στην έκθεση αυτοκινήτου του Άμστερνταμ παρουσιάζεται για πρώτη φορά το τζιπ της αγγλικής εταιρίας Ροβερ, Λαντ Ροβερ.
1973: Τέσσερις στενοί συνεργάτες του Προέδρου Νίξον υποβάλλουν την παραίτησή τους, αντιδρώντας στις έντονες φημολογίες ότι, ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση Γουοτεργκέιτ.
1980: Η Βεατρίκη ανεβαίνει στο θρόνο της Ολλανδίας.
1992: Το CERN, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Μοριακής Φυσικής ανακοινώνει ότι, η πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα είναι ελεύθερη σε όλους.
1993: Η Μόνικα Σέλες τραυματίζεται με μαχαίρι στην πλάτη στο Αμβούργο από οπαδό της Στέφι Γκραφ. Ο τραυματισμός κρατάει τη Σέλες αρκετό διάστημα εκτός γηπέδων, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό της (στις 3/6) από την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.
1995: Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ανακοινώνει το πάγωμα των αμερικανικών εμπορικών συναλλαγών και των επενδύσεων στο Ιράν, κατηγορώντας την Τεχεράνη για υπόθαλψη της διεθνούς τρομοκρατίας και για προσπάθεια ανάπτυξης πυρηνικού οπλοστασίου.
1998: Το ΝΑΤΟ ανακοινώνει την εισχώρηση της Τσεχίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας στους κόλπους της συμμαχίας
2004: Ο Τύπος των ΗΠΑ δημοσιεύει φωτογραφίες με Αμερικάνους στρατιώτες να εξευτελίζουν Ιρακινούς φυλακισμένους στη φυλακή Άμπου Γκράιμπ. Το θέμα προκαλεί σάλο.
2009: Η αυτοκινητοβιομηχανία Chrysler δηλώνει χρεοκοπία.

2010: Η έκθεση που ανοίγει στη Σαγκάη θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην ιστορία.



http://www.tragiko.net