ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  ΔΡΑΜΑΣ
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Σαν Σήμερα 21 Ιουνίου





Σαν Σήμερα 21 Ιουνίου...


1633: Ο Γαλιλαίος εξαναγκάζεται από την Ιερά Εξέταση να απαρνηθεί την ηλιοκεντρική θεωρία του.
1788: Το Νιού Χαμσάιρ επικυρώνει το Σύνταγμα των ΗΠΑ και έτσι γίνεται η 9η Πολιτεία.
1813: Στη Βιτόρια της Ισπανίας βρετανικές πορτογαλικές και ισπανικές δυνάμεις, υπό την ηγεσία του Βρετανού στρατηγού Άρθουρ Γουέλεσλι, εκδιώχνουν τους Γάλλους και τερματίζουν τον Πόλεμο της Χερσονήσου.
1826: Πανωλεθρία του Ιμπραήμ στη Μάνη.
1877: Εκτελούνται 10 μέλη της μυστικής οργάνωσης των Ιρλανδών ανθρακωρύχων, Μόλι Μαγκουάιρς, με την κατηγορία, ότι συμμετείχαν σε μία βίαιη απεργία ανθρακωρύχων στην Πενσιλβάνια.
1908: Πάνω από 250.000 γυναίκες συγκεντρώνονται στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου για να ζητήσουν δικαίωμα ψήφου.
1913: Η Tiny Broadwick γίνεται η πρώτη γυναίκα, που επιχειρεί ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο με αλεξίπτωτο.
1913: Η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο στη Βουλγαρία (Β’ Βαλκανικός Πόλεμος)
1919: Ο ναύαρχος Λούντιβιγκ βον Ρόιτερ βυθίζει το γερμανικό στόλο στο Σκάπα Φλόου, στα νησιά Όρκνεϊ της Σκοτίας. Οι εννέα ναύτες που σκοτώθηκαν ήταν τα τελευταία θύματα του Α Παγκοσμίου Πολέμου.
1933: Το εθνικό κίνημα της Γερμανίας είναι το τελευταίο κόμμα, που του αφαιρέθηκε κάθε δύναμη από τη χιτλερική κυβέρνηση. Το Εθνικοσοσιαλιστικό (Ναζί) είναι το μοναδικό κόμμα της χώρας.
1942: Κατά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, το Τομπρούκ της Λιβύης υποκύπτει στις γερμανικές δυνάμεις.
1945: Λήγει η Μάχη της Οκινάβα, με την επικράτηση των Αμερικανών επί των Ιαπώνων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αμφίβια επιχείρηση στο πολεμικό θέατρο του Ειρηνικού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
1948: Η Columbia λανσάρει τον πρώτο δίσκο 33 1/3 στροφών από βινύλιο. Ήταν δημιουργία του δρ. Πίτερ Γκόλντμαρκ.
1953: Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία κατηγορούν δριμύτατα την ΕΣΣΔ για την ωμή επίθεση, που πραγματοποίησε κατά διαδηλωτών στο Ανατολικό Βερολίνο, κατά την οποία σκοτώθηκαν 21 άτομα και τραυματίστηκαν 187.
1954: Πραγματοποιείται στην Ελλάδα η πρώτη τεχνητή γονιμοποίηση.
1956: Ο Αμερικανός συγγραφέας Άρθουρ Μίλερ, αρνείται να προδώσει τους κομμουνιστές στην επιτροπή της Γερουσίας, την περίοδο του Μακαρθισμού.
1963: Νέος πάπας γίνεται ο Παύλος Στ, ο αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου Τζιοβάνι Μπατίστα Μοντίνι.
1975: Τα Σαγόνια του Καρχαρία”, του Στίβεν Σπίλμπεργκ, κάνουν πρεμιέρα στους αμερικανικούς κινηματογράφους.
1978: Κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο το θεατρικό έργο “Εβίτα” των Άντριου Λόιντ Βέμπερ και Τιμ Ράις.
1991: Στην Ινδία, πρωθυπουργός ορκίζεται ο ηγέτης του Κόμματος του Κογκρέσου Ναρασίμα Ράο, ο οποίος αντικατέστησε τον δολοφονηθέντα Ρατζίβ Γκάντι.
1992: Έρευνα δείχνει ότι, στο νησί της Οκινάουα, στην Ιαπωνία, οι υπεραιωνόβιοι είναι περισσότεροι από κάθε άλλο σημείο της γης, με μυστικό μακροζωίας τα πολλά θαλασσινά και το εκλεκτό χοιρινό κρέας.
1994: Ρωσία και ΝΑΤΟ συμφωνούν σε θέματα ευρωπαϊκής ασφαλείας, ανοίγοντας το δρόμο για την υπογραφή της συμφωνίας “Σύμπραξη για την Ειρήνη” από τη Μόσχα.
1995: Αποκαλύπτονται επιστολές του Ρούντολφ Νουρέγεφ στις οποίες αναφέρει ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τον Βρετανο-ιρανό τραγουδιστή του συγκροτήματος Queen Φρέντι Μέρκιουρι, λίγο πριν πεθάνουν και οι δύο από AIDS.
2003: Τη ζωή τουλάχιστον 105 ανθρώπων στοιχίζει έκρηξη, που σημειώνεται σε πετρελαιαγωγό σε χωριό της νοτιοανατολικής Νιγηρίας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε, όταν κάποιοι επιχείρησαν να κλέψουν πετρέλαιο τρυπώντας τον πετρελαιαγωγό. Οι κάτοικοι του χωριού πήγαν στο σημείο εκείνο για να προμηθευτούν πετρέλαιο είτε για προσωπική χρήση, είτε για να το πουλήσουν.
2004: Το SpaceShipOne γίνεται η πρώτη πτήση στο διάστημα που χρηματοδοτήθηκε αό ιδιώτη.

2006: Τα φεγγάρια του Πλούτωνα, που είχαν ανακαλυφθεί λίγο πριν, ονομάζονται Νιξ και Ύδρα.



www.tragiko.net