ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  ΔΡΑΜΑΣ
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Καλαμπάκι:Ο Γιάννης Μαγκριωτέλης ψάχνει τον δρόμο για το Ρίο





Τον δρόμο για το Ρίο Ντε Τζανέιρο και τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 αναζητά ο Γιάννης Μαγκριωτέλης. Ο ξενιτεμένος δρομέας μας έχει ως όνειρο ζωής τη συμμετοχή του στον Ολυμπιακό μαραθώνιο. Σχεδιάζει την προετοιμασία του ώστε να υπηρετηθεί αυτός ο κορυφαίος στόχος.
Ο ίδιος αποκαλύπτει:
«Επιθυμώ να πραγματοποιήσω το πρώτο βήμα μου στο διεθνή μαραθώνιο του Βερολίνου στις 28 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα επιδιώξω μία επίδοση κάτω από τις 2ω20 για να θέσω και επίσημα την υποψηφιότητά μου στον ΣΕΓΑΣ... Γνωρίζω τις δυσκολίες. Γνωρίζω επίσης καλά ότι ένα ταξίδι εκατομμυρίων βημάτων ξεκινά έτσι απλά με το πρώτο...».
Ο Γιάννης ζει μόνιμα στην Πίζα της Ιταλίας. Εργάζεται, σπουδάζει και γυμνάζεται. Ανήκει στον τοπικό σύλλογο «La Galla». Βέβαια, όταν έρχεται στην Ελλάδα τρέχει για τον ΓΣ «Ελ.Βενιζέλος» Χανίων. Εχει εξασφαλίσει χορηγία από την εταιρεία Brooks. Αυτή την εποχή προπονητικά φορτώνει «ταχύτητες», δηλαδή επικεντρώνει το καθημερινό πρόγραμμά του και τους αγώνες του σε αποστάσεις από τα 5 έως και τα 10χλμ. Σε αυτό το πλαίσιο το περασμένο Σάββατο αγωνίστηκε και αναδείχθηκε νικητής στο 16ο Rosa Paradisa στη Marina της Πίζας, ένα αγώνα δημοσίου δρόμου μήκους 8χλμ. Ήταν δύσκολος αγώνας, κάτω από ζέστη και με κομμάτια διαδρομής επάνω στην άμμο της παραλίας...
«Ξεκινώ ένα τετράμηνο σκληρής προετοιμασίας με ποικιλία αγώνων. Εντός του καλοκαιριού προγραμματίζω να αγωνιστώ σε ένα γρήγορο ημιμαραθώνιο» τονίζει και συμπληρώνει: «Αν στο Βερολίνο έλθει η ζητούμενη επίδοση τότε θεωρείστε σίγουρο ότι θα εγκατασταθώ για ένα-δύο μήνες στην Κένυα προκειμένου να γυμναστώ δίπλα στους κορυφαίους δρομείς. Στη συνέχεια μέσα στο 2015 θα κυνηγήσω επίδοση κάτω από τις 2ω18, η οποία προφανώς θα μου δώσει την πρόκριση για τους ΟΑ του Ρίο».
Οι σχέσεις του με την Κένυα είναι προχωρημένες. Πέρα από τη διαπροσωπική επαφή με Κενυάτες που ζούν στην Ιταλία ή έρχονται για να αγωνιστούν  μετέχει ενεργά στην ομάδα των Purosangue. Πρόκειται για μία μεγάλη διεθνή παρέα ακτιβιστών δρομέων που δραστηριοποιούνται στη μάχη ενάντια στα αναβολικά και στην προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων λαών της μαύρης ηπείρου. Οι Purosangue συνεισφέρουν στην κατασκευή ενός νοσοκομείου παίδων στην Κένυα.  Ο Γιάννης έχει περάσει τα τριάντα (γεννήθηκε 28 Ιαν.1981). Τα ατομικά ρεκόρ του είναι 1ω06:54 στον ημιμαραθώνιο και 2ω23:08 στο μαραθώνιο. Στη σελίδα του στο Facebook δίπλα από το όνομά του έχει συμπληρώσει το λογότυπο «Rio 2016»!



Επιμέλεια: Ηρακλής Αθανασόπουλος                                                                                                                                                
www.runningnews.gr