ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  ΔΡΑΜΑΣ
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Σαν Σήμερα 24 Ιουνίου


Σαν Σήμερα 24 Ιουνίου...

1812: Οι γαλλικές δυνάμεις υπό τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη εισβάλλουν στη Ρωσία.
1821: Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
1859: Η Μάχη του Σολφερίνο: Δύο μεγάλες στρατιές, οι Γάλλοι με τους Ιταλούς από τη μία πλευρά, και οι Αυστριακοί από την άλλη δίνουν, στο Σολφερίνο της Λομβαρδίας, την πιο φονική μάχη της Ευρώπης, μετά το Βατερλό. Μετά από δεκαπέντε ώρες, η μάχη λήγει με ήττα των Αυστριακών. Με αυτή τη μάχη ανοίγει ο δρόμος για την ιταλική ενοποίηση.
1894: H νεοσύστατη Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, με πρόεδρο το Δημήτριο Βικέλα, αποφασίζει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, ξεκινώντας από την Αθήνα το 1896.
1901: Ο 19χρονος Ισπανός ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο εκθέτει για πρώτη φορά έργα του στο Παρίσι.
1947: Στις ΗΠΑ, ο επιχειρηματίας Κένεθ Άρνολντ βλέπει ΑΤΙΑ στο βουνό Ρέινιερ κοντά στην Ουάσινγκτον, οδηγώντας το αεροπλανάκι του. Πρόκειται για την πρώτη μαρτυρία τέτοιου είδους που γνωρίζει ευρεία δημοσιότητα: από την παρομοίωσή τους με «πιατάκια του καφέ» (flying saucers), δημιουργείται η γνωστή φράση «ιπτάμενος δίσκος» για τα ΑΤΙΑ.
1964: Η Aμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου απαιτεί τα πακέτα των τσιγάρων να φέρουν από εδώ και στο εξής προειδοποιητικά μηνύματα για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνού στην υγεία.
1974: Εφαρμόζεται για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, ο UPC (Διεθνής Κωδικός Παραγωγής) ο πρόγονος του σημερινού γραμμωτού (ή γραμμικού) κώδικα (barcode), προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των εκεί σούπερ μάρκετ για γρηγορότερη διακίνηση των αγαθών από τα ταμεία.
1999: Η κιθάρα με την οποία ο Έρικ Κλάπτον ηχογράφησε το “Layla” πωλείται σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 497.500 δολαρίων.

Γεννήσεις
1883: Γεννιέται ο Βίκτορ Φραντς Eς, Aμερικανο-αυστριακός φυσικός και νομπελίστας, ο οποίος ανακάλυψε τις κοσμικές ακτίνες.
1944: Γεννιέται ο Mick Fleetwood, Άγγλος μουσικός (Fleetwood Mac)
1980: Γεννιέται η Minka Kelly, Aμερικανίδα ηθοποιός (50 days of summer)
1987: Γεννιέται ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής Λιονέλ Μέσι,
2010 - Ελλάδα, τοπική ώρα 20:10, έκρηξη ταχυδρομικής βόμβας στο υπουργικό γραφείο του (Πόντιου) υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, στο Μέγαρο Κατεχάκη είχε θύμα τον εξ απορρήτων αξιωματικό υπασπιστή του 52χρονο Γ. Βασιλάκη.

Το δέμα-φάκελλος μεγέθους Α3 έφερε ένδειξη αποστολέα Χρήστος Καραβέλας - Εκάλη, που κατά δημοσίευμα ταυτιζόταν με φυγάδα, στέλεχος της Siemens. Η ταχυδρομική βόμβα χαρακτηρίστηκε "ιρλανδικού μοντέλου" του IRA.


www.tragiko.net